Adó 1% - Segítség, amely célba ér!

2019.04.07

Az év eleje, az SZJA bevallások időszaka kiemelten fontos a civil alapítványok számára. Ebben az időszakban, amely május 20-án zárul, még egészen biztosan fogunk hallani az adónk azon 1%-áról amelyről rendelkezhetünk. Ritkán olvashatunk azonban ezzel kapcsolatos érdekes tényekről, információkról. Kezdjük hát egy kis áttekintővel.

Magyar állampolgárként jogunk van az szja bevallásunktól függetlenül a személyi jövedelemadónk 1 százalékát egy regisztrált civil szervezetnek, illetve másik 1 százalékát egy technikai számmal rendelkező elismert egyháznak felajánlani.

Sajnos azonban a statisztikák azt mutatják, hogy az adózók kevesebb, mint fele rendelkezik az adója 1+1 százalékáról. 2019-ben 1,69 millió magánszemély döntött úgy, hogy valamilyen civil szervezethez juttatja el adójának felajánlható egy százalékát. Ugye Te is köztük vagy? Mutatjuk, hogyan rendelkezhetsz adód 1%-ról: http://orzok.hu/ado-egy-szazalek

A 2019-es adat első ránézésre impozánsnak tűnhet, azonban sajnos több mint százezerrel kevesebb személyt jelent, mint az előző évben, hiszen akkor 1,8 millióan rendelkeztek adójuk 1%-ról. 2018-ban 8,25 milliárd forint került egy százalékos felajánláson keresztül szervezetekhez, míg 2019-ben 8,77 milliárd. Ez 27.600 szervezettel számolva azt jelenti, hogy fejenként kicsivel több, mint ötezer forintról rendelkeztek a magyarok a tavalyi bevallási időszakban.

Ez az összeg nem tűnik soknak, az adózóknak nem kell érte a zsebükbe nyúlnia, néhány perc alatt rendelkezhetnek felette, az Őrzők Alapítvány számára azonban minden egyes felajánlás hatalmas erővel bír. Alapítványunk részére minden felajánlott 1% egy újabb fontos lépés a céljaink elérése felé, azaz afelé, hogy fejlesszük a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, és az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeit javítsuk.

SŐT! Esetünkben, minden felajánlás még ennél is többet jelent: esélyt. Esélyt emberéletek megmentésére, jobbá tételére. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko- hematológiai részlegének - mint a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat Központjának – kollégáival napi kapcsolatban állunk. Ők folyamatosan jelzik felénk, hogy aktuálisan melyek azok az eszközök, berendezések, amelyek szükségessé váltak, korszerűsítést igényelnek a Klinikán, amelyek hiánya éppen a legégetőbb a Klinika és az ott gyógyuló kisbetegek számára, és melyek azok, amelyek beszerzésével közvetlenül tudjuk javítani a gyermekek gyógyulási feltételeit.

Noha számos új, projekttel, önkéntessel, ismerettel, megnyert pályázattal, megvásárolt eszközzel, támogatóval, és persze gyógyult kisgyermekkel, személyes sikertörténettel tudunk a tavalyi év kapcsán is büszkélkedni Nektek, rengeteg még a tennivalónk.  És ebben a munkánkban nagy támaszt, hatalmas segítséget nyújtotok Ti is!

Ugye itt lesztek velünk idén is? Ugye segítetek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko- hematológiai részlegének - mint a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat Központjának - fejlesztésében és az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeinek javításában?

Segítség, amely célba ér! Kérjük, adód 1%-ával Te is támogasd a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulását és segíts nekik megküzdeni a rákkal!Ű

Név: Őrzők Közhasznú Alapítvány a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért
Adószámunk: 19017808-1-43

Rendelkező nyilatkozatodat - akár online, akár postán küldöd el - innen le tudod tölteni: https://bit.ly/2Gv1taL

A pénzt idén is legkésőbb május 20-ig, azaz hétfő éjfélig lehet felajánlani postán vagy az ügyfélkapun keresztül, a NAV honlapján.