Vissza a hírekhez

Szülők szerveztek jótékonysági rendezvényt Gyórón2019.04.07

Miért döntött úgy 2 éve Horváth Szabina és Horváth Attila, hogy belefog a Gyórói Nagykocsma jótékonysági esemény korántsem egyszerű megszervezésébe a II. számú Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyerekeket támogató Őrzők Alapítvány javára? Azért, mert kisfiuk születése után két héttel a Tűzoltó utcai klinikára került. Itt ápolták, gyógyították.

A jótékonysági rendezvény hagyományának megteremtésével szeretnének köszönetet mondani a klinika dolgozóinak áldozatos munkájukért. Anno segítséget kaptak, ami célba ért: kisfiuk meggyógyult.

Szabina elmondta, a tavalyi rendezvény sikeressége után határozták el, hogy idén is kezdeményezik a gyűjtést.

Az eseményt Gyopáros Alpár, Gyóró Község Országgyűlési Képviselője nyitotta meg a Gyórói Nagykocsma mögött felállított nagysátorban, ahol felléptek Horváth-Stipkovits Vivien konferálása mellett többek között a ciráki óvodások, a Répcementi Citerazenekar és Férfi Dalárda, a Four Rivers Country Line Dance, a Dirty Led Light Crew, a bogyoszlói népdalkör, a Diamant Genius Tánciskola, a SopRock Sopron, Varga Miranda versmondó, Fekete Dávid énekes, és a Gramy zenekar is.

Az idei évben 1.128.845 forint támogatás jött össze az Őrzök Alapítvány részére.

Most az Őrzők fog arról gondoskodni, hogy a szülők segítsége érjen célba és javítsuk vele a klinikán kezelt kisbetegek ápolási körülményeit. December 1-én rengetegen hoztak ajándékot tombolának, már egy órával a kezdés előtt majdnem tele lett a sátor és a közönség várakozva leste a színpadot.

Hálás köszönet Horváth Szabina és Horváth Attila szervezőknek, és minden résztvevőnek, aki hozzájárult a gyűjtés sikerességéhez, ezáltal újabb segítséget nyújtva a Tűzoltó utcai Gyermekklinika részére.