Vissza a hírekhez

Hogyan éljük meg nyereségként a nehéz helyzeteket?2019.04.07

Szeptember 25-én 16.30-tól az az Őrzők Alapítvány rendhagyó és formabontó Tedd! előadássorozatának első női előadója Nagy Judit coach, tréner, egykori televíziós műsorvezető lesz, aki személyes élményeire építi fel előadását.

Nem is olyan régen egy komoly krízishelyzeten ment keresztül. A trauma feldolgozása meghatározta az anyasághoz, karrierhez és nőiességhez való viszonyát.   “Komoly önismereti úton indított el, ami segített abban, hogy képes legyek változni és változtatni.” Nagy Judit erről a folyamatról könyvet is írt, Ébredéseim címmel.

Életminőségünk szempontjából kulcsfontosságúnak tartja, hogy miként viszonyulunk saját gyermekkorunkhoz és saját gyerekeinkhez. Hogyan fordulunk hozzájuk, mit kezdünk gondolataikkal, ötleteikkel. “Amióta megszületett a lányom ő az én coachom a görbe tükreivel. Ezek a tükrök szembesítenek erősségeimmel és gyengeségeimmel, új fejlődési irányokat jelölnek ki számomra.”

Előadásában a családhoz, az anyasághoz, a karrierhez, a nőiességhez és a vezetői léthez kapcsolódva beszél majd a veszteség és feldolgozás kérdésköréről.

Nagy Judit nem először működik együtt alapítványunkkal, moderátorként vezette a tavalyi meseaukciót, ami nem csak azért volt számára nagyon emlékezetes, mert új szerepben próbálhatta ki magát, hanem “mert hozzájárulhattam egy értékes kezdeményezés megvalósulásához és az eredményhez “. Megerősítette benne, hogy úgy tud igazán jó összefogás létrejönni emberek között, ha van nyitottság, érzékenység, alázat, empátia egymás iránt.

“Az ilyen események jól tükrözik, hol tartunk, mire vagyunk képesek. A közösség ereje annyira jól meg tudja emelni az embert!”

“Bízom benne, hogy a mostani előadásommal sikerül olyan gondolatokat átadni ami hasznos lehet azoknak a szülőknek, akiknek komoly kihívásokkal kell szembenézniük” - mondta arról, hogy mi motiválta, amikor csatlakozott az idei kezdeményezéshez. “Azért is vállaltam ezt a nagyon megtisztelő feladatot, mert tetszik a kezdeményezés és a téma. Én is sokat kaptam másoktól, amikor szükségem volt rá, most én szeretnék adni. Amikor annak idején megkértek, hogy írjam meg a könyvemet, sok kérdőjel volt bennem, hogy vajon érdekelhet-e ez bárkit is. Ám miután megjelent, nagyon sok elgondolkodtató, megható visszajelzést kaptam. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sokan merítkeznek majd a történetemből. 

És hogy milyen gondolatokat szeretne ébreszteni? “Komoly kiváltság, ha valaki kétszer születhet meg erre a világra. De vajon miért van szüksége sokunknak ekkora felkiáltó jelekre ahhoz, hogy megéljük az életünket.?”

Komolyan készül is a fellépésre. “Onnantól kezdve, hogy felkértek sokszor járnak a gondolataim a téma körül. Van egy kis füzetem, amibe lejegyzek mindent, ami eszembe jut és kötődik a témához. Kiélesednek a receptoraim. Ha hatásos, magával ragadó előadást akarok tartani, akkor komolyan fel kell készülni: végiggondolni a témát, azt, hogy ki lesz a közönség, hányan lesznek, hol lesznek, hogyan tudok hozzájuk kapcsolódni, és mit szeretnék kiváltani belőlük, és ezt szem előtt tartva felépíteni, megszerkeszteni az előadást. Szeretem ezt az alkotói folyamatot.”

Az egyik legizgalmasabb dolog, hogy miként tudunk összekapcsolódni a közönséggel, és amikor ez megtörténik, együtt rezgünk, oda-vissza áramolnak az energiák. Ezek katartikus pillanatok!

 

A szeptember 25-én 16.30-tól kezdődő Őrzők eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, erre a linkre kattintva regisztráljon az eseményre, illetve jelölje vissza az eseményt a Facebookon is ezen a linken! A megosztásokat köszönjük!