Önbizalmat a vándortarisznyába!

Nagy szükség van arra, hogy gyerekeink önbizalommal telve induljanak neki az életnek. Az ehhez vezető útról fog beszélni az Őrzők Alapítvány második ismeretterjesztő előadásán, november 13-án Benkő Vilmos, a Speak Academy alapítója, üzletember, befektető, karizmatikus előadó. Szerinte az önbizalom képezi annak az alapját, hogy a gyerekek sikeresen vegyék az akadályokat, és jól teljesítsenek, legyen szó akár iskoláról, sportról, mérnöki vagy más pályáról. Ha nincs meg az önbizalom, akkor ki kell alakítani, ebben igyekszik ő is segíteni.

“Akinek van önbizalma, az képes lesz nagyobb kockázatot vállalni, sikert elérni, és más életet alapozhat meg, mint azok, akik nem bíznak magukban, a körülményeikben és másokban” – mondja. „Akinél hiányzik az önbizalom, annál ez könnyen frusztrációk forrásává válhat, és az illető, bár képes lenne rá, nem fog hozzákezdeni valamihez, nem fog elindulni a célja felé, mert nem mer.”

Persze azért az önbizalommal is vigyázni kell, mert mint mindent, ezt is túlzásba lehet vinni. Benkő Vilmos szerint ezért fontos, hogy értő visszajelzések révén az alázat is kialakuljon. “A megfelelő önbizalmat a hozzá illő alázattal kell párosítani.”- mondta.

Az előadástól túlzás azt várni, hogy önbizalommal tölt el valakit, de Benkő Vilmosnak nem is ez az elsődleges célja, hanem az, hogy ráébresszen a magunkba vetett hit fontosságára. “Ezzel lehet kedvet csinálni valakinek ahhoz, hogy utánajárjon, foglalkozzon a kérdéssel. Az önbizalom növekedése csak egy következmény. Elindulok valamilyen területen, érzem a haladást, és ennek a kísérője lesz az önbizalom.”

Az önbizalom építését a legjobb gyerekkorban elkezdeni. Önbizalmat a vándortarisznyába! című előadásában arról is fog beszélni, hogy hogyan fakad az önbizalom növekedése a nyilvános beszédből.

“A nyilvános beszéd azért nagyon fontos, mert a mindennapi élet eszköze. Golfozni is megtanulhatok kiválóan, ami ugyancsak önbizalmat ad, de attól még nem fogom tudni magam jól kifejezni, és tömören, precízen megfogalmazni a mondanivalómat.”

Benkő Vilmos nemcsak előadást tart az Őrzők Alapítvány ismeretterjesztő estéin, de mindhárom eseményen ő a műsorvezető is. Több ismerőse is dolgozik az alapítványnál, így került szóba, hogy ő is csatlakozzon a szeptember végén indult rendezvénysorozathoz. Azt mondta, azért vállalta a felkérést, mert ő is vallja azokat az értékeket, amiket az alapítvány és munkatársai képviselnek. “Minőségi embereknek tartom őket, és szeretek olyan ügyeket támogatni, amiknek az értékeivel egyetértek.”

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, erre a linkre kattintva regisztrálj az eseményre, illetve jelöld vissza az eseményt a Facebookon is ezen a linken!

A megosztásokat köszönjük!