Megújultak az Őrzők Alapítvány baba-mama szobái a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

Az Őrzők Alapítvány a Klinika ambulanciájának helyet adó épületre két új emeletet építtetett 2005-ben, ahol egy tornaterem és hat baba-mama szoba kapott helyet. Az Alapítvány által fenntartott kétágyas, fürdőszobás lakrészekben azok a szülők szállnak meg, akik éjszaka nem tudnak a kórtermekben a gyermekük mellett maradni.  Az édesanyák a nap bármely szakában visszavonulhatnak ide pihenni, tisztálkodni és igénybe vehetik a szobákhoz tartozó teakonyhát is. Mivel a baba-mama szobák a Klinika épületében találhatók, a szülők - szükség esetén - perceken belül a beteg gyermekük mellett lehetnek.

A szobákkal az évek alatt sok száz családnak segítettünk, ezért a helyiségek a folyamatos használat miatt 2017-re felújításra és bútorcserére szorultak. Tavaly az adománygyűjtő eseményeinken a felújításra gyűjtöttünk, támogatóinknak köszönhetően pedig 2018 tavaszára rendelkezésünkre állt a megvalósításhoz szükséges teljes összeg. A megújult szobákban mostantól kellemes, családbarát, komfortos környezetben szállhatnak meg a szülők a hosszantartó kezelések ideje alatt.

Köszönet a támogatásért az Art Copy Stúdiónak, a Gyóró Nagykocsmának, a Jysk Magyarországnak, a Pici Piacnak, a ROBOT Clubnak, Dr. Judy Majornak, valamint az Őrzők jótékonysági futóinak!

Köszönjük az illusztrációkat: Bihari Beatrix Renáta (Bex), Kállai Nagy Krisztina, Nagy Eszter és Szepesi Szűcs Barbara

Nagyon köszönjük továbbá minden támogatónknak, aki bármilyen formában hozzájárult a megvalósításhoz!