Egymillió forintot gyűjtött a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának a Robot Club

1 millió forinttal járul hozzá a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt leukémiás és daganatos gyermekek gyógyulási feltételeinek javításához a ROBOT Club, az Őrzők Alapítvány közreműködésével. A támogatást az Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja.

A ROBOT Club a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekek támogatására kezdett adománygyűjtésbe tavaly év végén. Az akció során a klub a bevételeinek egy részét a Klinika betegei számára ajánlotta föl.  A kezdeményezést négy, a ROBOT színpadán fellépő zenekar is segítette.

A most átadott 1 millió forintot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja. A szobákban azokat a szülőket helyezik el, akik nem tudnak éjszaka a gyermekük mellett lenni, a lehetőségnek köszönhetően viszont a hosszan tartó kezelések alatt is a kicsik közelében maradhatnak.

„A gyermekek aktív gyógykezelése másfél-két évet is igénybe vesz - mondta el Dr. Garami Miklós, a Gyermekklinika igazgatóhelyettese.  ”Mára a daganatos és leukémiás gyerekek közül 10-ből 8-at meg tudunk gyógyítani és ennek sikeréhez most a ROBOT támogatása is hozzájárul” – tette hozzá.

"A ROBOT tervei között szerepel, hogy a vendégek bevonásával, minden évben segítünk valamilyen ügyet. Reméljük, hogy ezzel felhívhatjuk az emberék figyelmét az ehhez hasonló fontos kezdeményezésekre” – mondta Papp Szabolcs társtulajdonos, a Supernem zenekar énekese.