Az Őrzők a Budapesti Diplomata Házastársak karácsonyi vásárán

A Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) Egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, a brit nagykövet felesége és az Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy az idei Diplomata Vásárt december 2-án rendezik meg az InterContinental Budapest szállóban. A nyolcadik alkalommal megszervezett vásáron több mint 40 ország budapesti nagykövetsége képviseltette magát.

A vásárra idén Alapítványunkat is meghívták, így már reggeltől állt az Őrzők stand a bejárattól mindössze néhány méterre. Az érdeklődőknek beszéltünk az Alapítványról, a munkánkról, a céljainkról – így nem csak az adománygyűjtésen volt a hangsúly, hanem az ismertségünk növelésén és az Alapítvány népszerűsítésén is. Hosszú volt a nap, de nagyon hasznos is.

A vendégek megkóstolhatták számos ország ételeit és italait, kulturális programok sora várta őket a zenétől a táncon át könyvbemutatókig, valamint a világ számos pontjáról érkező ajándéktárgyakat, érdekességeket is vásárolhattak. A vonzó program a mi látogatóink számát is megnövelte. Az adományokért cserébe gyermekrajzos pólókat, gyertyatartókat, kulcstartókat, horgolt angyalfigurákat, és szalma karácsonyfa díszeket adtunk hálánk jeléül.

A 2000-ben alapított DSB a Budapesten szolgáló nagykövetek, nagykövet-helyettesek és konzulátusi vezetők politika- és vallásmentes szervezete, amely minden évben megrendezi karácsonyi vásárát.

Az ott összegyűjtött adományokon felül az Egyesülettől kapott összeget idén egy speciális kórházi műszertároló kézikocsi beszerzésére fordítjuk.