31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Nagy örömmel számolunk be a 31. Telekom Vivicittá Városvédő futásról, melyen 31 futónagykövetünk vett részt idén. 17-en gyűjtöttek még adományt is futásukkal, köztük két csapat is, a Runners Anatomy és a Hosszúlépés társasága.
Futónagyköveteink között a Klinika dolgozói, korábban nálunk kezelt gyógyultak és minket támogató lelkes jelentkezők vettek részt. Voltak akik először, és jónéhányan már többedszer húzták lábukra a mi ügyünkért futócipőjüket.

A Margitszigeten még sátrat is állítottak alapítványunknak, amiért igazán hálásak voltunk, mert lehetőséget kaptunk arra, hogy még több emberrel ismertessük meg az Őrzők Alapítványt és legfőbb törekvéseinket: hogy az itt kezelődő leukémiás és daganatos gyermekeknek a kezelésére korszerű műszereket tudjunk beszerezni, hogy támogathassuk a Klinika épületének fejlesztését, hogy családi lakásokat tarthassunk fönt, hogy élményterápiás foglalkoztatót működtethessünk az ambulancián, hogy programokat szervezhessünk a családoknak.

Az idő csodálatos volt, ezért rengeteg ember jött ki az eseményre akár résztvevőként, akár érdeklődőként, vagy kísérőként. Szombaton rendezték meg a családoknak, iskolásoknak, gyaloglóknak és fogyatékkal élőknek szóló versenyeket. Vasárnap három távon indultak a futók: a Telekom Vivicittá félmaratonon (21km), Telekom Midicittán (7 km) és a 10 km-es Városvédő Futáson.
Futónagyköveteink ezen a napon futottak, jövőre családokat és iskolákat is szeretnénk magunk mellett tudni a futáson, hiszen számunkra mindenki fontos, a kicsik éppúgy, mint a nagyok.

A sátrunkban testösszetétel méréssel és tanácsadással várták az érdeklődőket dietetikusaink. Mindkét napon jelen volt egy sportpszichológus is, a gyógytornászaink által összeállított feladatokat pedig a gyermekek próbálhatták ki. Vasárnap futónagyköveteinknek biztosított egyik lelkes önkéntesünk bemelegítő- vagy lazítómasszázst. Nagy sikere volt ennek a kényeztetésnek!

Az esemény során 51000 Forintot gyűjtöttünk a helyszínen és több, mint 700000 Forintot futónagyköveteinknek köszönhetően. A hangulat fergeteges volt, akárcsak a segítőink lelkesedése! Minden nagykövetünknek nagyon hálásak vagyunk! Sok-sok köszönet nekik! Aki kedvet kapott, hogy csatlakozzon, bátran keressen fel minket, mert már készülünk a szeptemberi WizzAir futásra!

2016. április 16-17. 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás