Zongoraáriák – egy este az Erkelben

2019.04.07

Hagyományainkhoz híven idén ismét részt vettünk a Zongoraáriák című jótékonysági hangverseny szervezésében a Magyar Állami Operaházzal közösen munkálkodva azon, hogy a 2019. október 21-i rendezvény a hallgatóság minden tagja számára életre szóló élményt nyújtson. Természetesen az est bevételét ismét a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyítási feltételeinek javítására fordítjuk majd.

Az est fővédnöke ismét Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt.

Az egyedülálló estet Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, és főigazgatója nyitotta meg. Az este programjának és főszereplőinek bemutatásán túl ismertette néhány szóban az Őrzők Alapítványt is, kiemelve, hogy mennyire fontos számára és az általa vezetett intézmény számára is az, hogy segítséget nyújtson, majd felhívta a figyelmet a zene jótékony hatására, amelyet testünkre, lelkünkre egyaránt kifejt. A szót ezután átadta Kováts Ágnes kolléganőnknek, aki részletesen ismertette az Őrzők Alapítványt, a tevékenységét, az Alapítvány számára fontos célokat, eszméket.

A beszédeket követően a színpadot Liszt Ferenc élete és munkássága uralta, akinek életében a jótékonyság és a köz hasznára való figyelem meghatározó eleme volt. A hangversenyen ezúttal Bogányi Gergelyt, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas, Junior Prima díjas, Prima Primissima díjas zongoraművészt, zeneszerzőt, hallgathattuk meg, aki a 2017-ben elsőként az Erkel Színházba került Bogányi-csodazongora hosszított változatán játszott Liszt zeneműveket köztük opera-parafrázist is. Az Operaház Címzetes Örökös főigazgatója, Szinetár Miklós pedig Lisztről készült 1982-es televíziós filmsorozatának részleteit vetítette le, s adott hozzájuk rövid magyarázatot és mesélt el néhány izgalmas kiegészítő történetet Liszt Ferenc életéről

Összességében fantasztikus hangulatú estet töltöttünk el együtt. Ahol a jótékonyság, a kultúra, az emlékezés együtt volt jelen. A szünetben az Őrzők standjánál számtalan kedves, elismerő szót kaptunk a munkánkkal kapcsolatban és adoománygyűjtő dobozunk is vidáman hirdette a segítő szándékú emberek sokaságát. A munkánkat ezúttal is önkéntes segítők segítették, továbbá csatlakozott hozzánk egy egykor volt kisbetegünk is, aki ma már vidáman éli akív, sporttal átszőtt mindennapjait. Köszönjük nekik is a részvételt, támogatást!

Mi, az Őrzők Alapítvány és a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának vezetői és munkatársai mindannyian hiszünk abban, hogy a magas minőségű kultúra olyan jó embereket vonz, amelyeknek nemcsak a kultúra lehet a szívügye, hanem az egészségügyi ellátás, kiemelten a gyermekek gondozásának támogatása is.

Köszönjük szépen a Magyar Állami Operaháznak, hogy idén újra mellénk, és az általunk képviselt jó ügy mellé álltak.