Közösséget építünk a közösségi médián

2019.04.07

Közösséget építünk a közösségi médián

Az Őrzők legnagyobb erőssége az az aktívan a jó ügyért cselekvő közösség, amelynek tagjai az évek során a szervezet céljai mögé, és ezzel kisbetegeink mellé álltak. A közösségi média világa óriási segítségünk abban, hogy megoszthassuk a ma már közel 10,000 tagot számláló Őrzők közösséggel, és a szélesebb közönséggel is híreinket, a számos fantasztikus kezdeményezést, tettet és gondolatot, amely a Klinikán gyógyuló gyermekek támogatását segítik.

A közösségi médiafelületek használata már nemcsak magánemberként vált az életünk szerves részévé, és nemcsak nagyobb cégek és vállalatok kommunikálhatnak ezeken keresztül, hanem  gyakorlatilag a civilszervezeti működés elengedhetetlen feltétele lett.

Magyarországon továbbra is a Facebooké a vezető szerep, közel 6 millió aktív felhasználóval, akik naponta átlagosan 1,5-2 órát töltenek közösségil média oldalak böngészésével. A Messengeren 4,8 milliót, a YouTubeon 4,09, az Instagramon pedig 1,8 millió embert érhetünk el. A hazai lakosság közel 90%-a mobiltelefonról használja a Facebookot, és többségük Facebookozás közben mást is csinál, így egy-egy posztra összesen 2-3 másodpercnyi figyelem jut. Érdekes adat, hogy annyira közel hozza egymáshoz az embereket a Facebook, hogy szakértők szerint a világon bárkit, bármilyen kiszemelt személyt elérhetünk, 3,57 ismerősön keresztül. Szervezeti szempontból tehát kommunikációnk egyik alappillére kell, hogy legyen a Facebook és egyéb közösségi média felületek stratégiai alapú használata.

Miért fontos nekünk tehát a közösségi  média jelenlét?

Először is kiváló fóruma a közösség erősítésének, az Őrzők közötti interakciónak, hiszen

• gyorsan és költségtakarékos módon tudjuk egy-egy jó cél érdekében mozgósítani a közösségünket
    • adományozókat,
    • partnereket,
    • önkénteseket,
    • kollégákat, és
    • a gyógyult és- vagy gyógyulófélben lévő gyermekeket és szüleiket
  • naprakész hírekkel tudunk szolgálni számotokra
    • eseményekről ismertetésével, utólagos értékelésével,
    • eseményekre meghívásokkal,
    • Őrzők Élményműhely – az élményterápiás foglalkozások bemutatásával, és
    • kulisszatitkokkal a Klinika életéről
  • lehetőség van a kétirányú kommunikációra

Másodszor, nagyobb láthatóságot biztosítunk az Alapítványnak, újabb és újabb Őrzőket tudunk toborozni

• az Alapítvány munkájának ismertetésével
  • felhívások, segítségkérések közzététele
  • Klinika mindennapjainak bemutatása
  • sikertörténetek megosztása

Harmadszor pedig mivel mindig is központi figyelmet kapott nálunk az átláthatóság, ezt a területet is támogatni tudjuk azzal, hogy

• hírt adunk az adományok útjáról, helyéről
  • és a célkitűzéseinkről.

Nem követtek még minket? Pedig megéri! Le ne maradjatok az aktualitásokról! Mutatjuk, hogy hol tudjátok Őrzőket elérni:

Facebook: https://www.facebook.com/orzok/

Instagram: http://instagram.com/orzokalapitvany