"Hepilend - rehabilitációs tábor Tihanyban” - az Őrzők Alapítvány támogatásával

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika a Játszóház Alapítványon keresztül idén negyedszerre rendezi meg a Hepilend nyári táborát a daganatos betegségből gyógyult gyermekek részére

Az Őrzők Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a gyógyult beteg gyermekek és családjaik rehabilitációját, közösségbe való visszailleszkedését, ezért 850.000 Ft-tal támogatja a Hepilend tábor megvalósítását.

A tábor célja az, hogy segítse a betegség kapcsán elszigetelődött gyermekek közösségbe való integrálását. A 61 gyermek és 19 felnőtt önkéntes (orvosok, nővérek, pedagógusok) biztonságos közegben, sorstársaikkal együtt oldják meg a különböző feladatokat, közösen küzdik le az akadályokat. A Balaton-parti adottságokat kihasználva változatos és izgalmas vízi és szárazföldi program várja őket: tengeri-kajakozás, vitorlázás, strandolás, geocatching, kalandpark, Via-ferrata, éjszakai túrázás. Pihenőidőben társasjátékok, kézműves foglalkozások, filmvetítések között válogathatnak. A gyógyult gyermekek mellett egészséges testvérek is résztvesznek a táborban, akikre a családban kényszerből kialakult esetleges aránytalanságokkal szemben itt egyenlő figyelem és ugyanazon feltételek vonatkoznak. Minőségi programokkal, élményekkel igazi gondtalan nyaralást kívánunk biztosítani a gyógyult gyermekeknek és családjaiknak, ezzel is elősegítve a rehabilitációjukat.